Hugo van Fosses als kanunnik in Fosses-la-Ville en Cambrai (1087/95-1121/23). Bijdrage tot de ontstaansgeschiedenis van de Orde van Prémontré [II] - Van Mingroot, Erik (Analecta Praemonstratensia, 2013)
Het eerste deel verscheen in Analecta Praemonstratensia 84 (2008), p. 250-477.