Duizend kappen en habijten. Mogelijkheden en perspectieven voor historisch onderzoek op basis van de archieven van Oost-Vlaamse kloosters en abdijen - Somers, Annelies (Vlaamse Stam, 2024)

Specialis est capella Flandrie comitis. Le chapitre comtal de Sainte Pharaïlde à Gand jusqu’au début du XVIIe siècle - Somers, Annelies (De canonicis qui seculares dicuntur. Treize siècles de chapitres séculiers dans les anciens Pays-Bas. Thirteen Centuries of Chapters of Secular Canons in the Low Countries, 2020)

Wat als...? Een vroegmoderne denkoefening over de unie van de Gentse kapittels van Sint-Veerle en Sint-Baafs - Somers, Annelies (Handelingen der Maatschappij voor Geschiedenis en Oudheidkunde te Gent, 2016)

Ad utilitatem et conservationem ipsius status et decorem. De statuten van het Gentse Sint-Veerlekapittel (1225-1788) - Somers, Annelies (Handelingen van de Koninklijke Commissie voor Geschiedenis, 2015)
Keywords: Tekstuitgave

Bij de graven van Vlaanderen - Somers, Annelies (Geloven in Gent. Plaatsen van het religieuze verleden, 2015)
Deze bijdrage behandelt het Sint-Veerlekapittel bij het Gravensteen

The Institutional Nature of Parishes and the Restoration of the Church after Iconoclasm. The Case of St James and St Pharahild in Ghent - Bauwens, Michal; Somers, Annelies (Belgisch Tijdschrift voor Filologie en Geschiedenis, 2015)

De armenzorg in Gent sinds de middeleeuwen - Somers, Annelies (Zoekwijzers, 2011)

Inventaris van het oud archief van de kerkfabriek en parochie Sint-Jacobs te Gent met inbegrip van de parochiale instellingen (1231) 1302-1885 - Somers, Annelies (Rijksarchief Gent. Inventarissen, 2011)

450 jaar bisdom, 450 jaar zorg voor kerkarchieven. De gedeelde zorg voor de Oost-Vlaamse kerkarchieven door het Rijksarchief Oost-Vlaanderen en het bisdom Gent - Somers, Annelies (Handelingen der Maatschappij voor Geschiedenis en Oudheidkunde te Gent, 2009)