Het handschrift van een student die paus werd. Een codex van de ‘Leuvense paus’ Adriaan VI (c. 1510) - Verweij, Michiel (Lessen uit het verleden. Vier eeuwen studentennotities aan de Leuvense universiteit, 2025)

Boeken in Park. Vernieuwing in de bibliotheek van de Parkabdij - Verweij, Michiel (Dieric Bouts. Beeldenmaker, 2023)

Moderne tijden. Invloed van de Moderne Devotie in het Leuvense - Verweij, Michiel (Dieric Bouts. Beeldenmaker, 2023)

Cornelia. Brussels MS 9884-89 and the Codex Batavicus. A new critical edition of the epistolary fragments - Verweij, Michiel (In Monte Artium, 2021)
Keywords: Tekstuitgave

De verloren Nepos van Leuven. Poging tot reconstructie van het belangrijkste klassiek-Latijnse handschrift uit de Leuvense Universiteitsbibliotheek - Verweij, Michiel (Ex Officina, 2021)

Klassieken in Lommel. Een bijzonder handschrift uit het bezit van Johannes Huybrechts van Lommel - Verweij, Michiel (Limburg. Het Oude Land van Loon, 2021)

Het geval van Sallustius. Een schoolauteur in Brabantse edities en vijf Brusselse handschriften - Verweij, Michiel (De Gulden Passer, 2019)
Met een elfde-eeuws handschrift uit Egmond en een vijftiende-eeuws luxueus handschrift uit de Duinenabdij

A infallible manuscript? The Adrian VI codex. 1499-1509 - Verweij, Michiel (Manuscripts & Precious Books in the Maurits Sabbe Library - KU Leuven, 2019)

What is a Prehumanist? The Cases of Godevaert de Wilde, Golinus van t’Sestich and Jan Crabbe - Verweij, Michiel (In Monte Artium, 2019)
Jan Crabbe was abt van de cisterciënzer Duinenabdij te Koksijde van 1457 tot 1488.

De boekproductie in het middeleeuwse Mariënhage - Verweij, Michiel (Florarium temporum (Bloemhof der tijden). Een laatmiddeleeuwse wereldkroniek door Nicolaas Clopper, geschreven in het Klooster Mariënhage bij Eindhoven, 2018)
Formeel drie uitgevers: Hilversum-Tilburg-Duisburg: Verloren-Zuidelijk-Historisch Contact-Landesarchiv Nordrhein-Westfalen – Abteilung Rheinland

De handschriften uit het klooster Mariënhage in Eindhoven. Een overzicht - Verweij, Michiel (In Monte Artium, 2018)

Entre trésors et archives, la collection des Bollandistes à la Bibliothèque royale de Belgique - Roland, Nathalie; Verweij, Michiel (In Monte Artium, 2018)

Naschrift: De officie- en misteksten in relatie tot Oda’s vita - Tongeren, Louis van; Bijsterveld, A.J.A.; Verweij, Michiel (Rondom Sint-OedenRode. Macht, religie en cultuur in de Meierij, 2016)
Keywords: Tekstuitgave

Vergilius aan de Dommel. Het Odagedicht van Willem van de Ven (1570). Inleiding, editie en vertaling - Verweij, Michiel (Rondom Sint-OedenRode. Macht, religie en cultuur in de Meierij, 2016)
Keywords: Tekstuitgave; Vertaling

Les manuscrits des oeuvres de Sigebert de Gembloux à la Bibliothèque royale de Belgique - Verweij, Michiel (Sigebert de Gembloux, 2015)

De Brugse scholaster Johannes Fevynus (1490-1555), lezer van Erasmus - Verweij, Michiel (Lecteurs, lectures et groupes sociaux au Moyen Âge. Actes de la journée d’étude organisée par le Centre de recherche “Pratiques médiévales de l’écrit” (PraME) de l’Université de Namur et le Département des Manuscrits de la BRB, Bruxelles, 18 mars 2010, 2014)

Papst Hadrian VI. (†1523), Kardinal Willem van Enckenvoirt (†1534) und Santa Maria dell’Anima. Nicht nur epigraphische Aspekte einer intensiven Beziehung - Verweij, Michiel (Archiv für Diplomatik, Schriftgeschichte, Siegel- und Wappenkunde, 2014)

Description and interpretation of ms 17937 of the Royal library of Belgium. A case of reception of Caesar’s Commentarii de Bello Gallico - Verweij, Michiel (In Monte Artium, 2013)

Henricus Custodis de Oesterwijck en zijn Lof van Brabant. Tekst en vertaling - Verweij, Michiel (Noordbrabants Historisch Jaarboek, 2013)
Keywords: Tekstuitgave; Vertaling

Adrianus VI (1459-1523). De tragische paus uit de Nederlanden - Verweij, Michiel (Garant, 2011)

Adriaan VI in beeltenis - Bodar, Antoine (De paus uit de Lage Landen. Adrianus VI (1459-1523), 2009)

The cardinal virtues at Pope Adrian's grave: A study in context - Bejczy, István (De paus uit de Lage Landen. Adrianus VI (1459-1523), 2009)

Das Grabmal Hadrians VI. im Chor von S. Maria dell'Anima - Götzmann, Jutta (De paus uit de Lage Landen. Adrianus VI (1459-1523), 2009)

La correspondance de Cranevelt et le cercle d'Adrien VI: un réseau humaniste en plein fonctionnement - Verweij, Michiel (De paus uit de Lage Landen. Adrianus VI (1459-1523), 2009)

Pasquinaden op Adrianus VI en andere pausen in de Collectanea van Gerard Geldenhouwer (Brussel, Koninklijke Bibliotheek, ms. II 53) - Verweij, Michiel (De paus uit de Lage Landen. Adrianus VI (1459-1523), 2009)

Proh dolor quantum refert in quae tempora. Adrianus VI: een poging tot synthese - Verweij, Michiel (De paus uit de Lage Landen. Adrianus VI (1459-1523), 2009)

Theodoricus Hezius, Pope Adrian's secretary, and Desiderius Erasmus: clash of interests, treason or bad understanding? - Verweij, Michiel (De paus uit de Lage Landen. Adrianus VI (1459-1523), 2009)