De handschriften van Sint-Catharinadal ontsluierd - Janssens, Herman (Norbertinessenklooster Sint-Catharinadal: de toekomst van een huis met een rijk verleden, 2025)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1 B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Sint-Catharinadal: van Antwerpen, Wouw en Breda naar Oosterhout - Sanders, Jan G.M. (Norbertinessenklooster Sint-Catharinadal: de toekomst van een huis met een rijk verleden, 2025)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1 B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

De Sint-Michielsabdij en de Antwerpenaren. Geschiedenis van een bewogen relatie - Marinus, Marie Juliette (Norbertijnen aan de Schelde. 900 jaar Sint-Michielsabdij in Antwerpen, 2024)

Een virtueel bezoek aan de voormalige Sint-Michielsabdij. Rondleiding aan de hand van de iconografische bronnen en het bewaarde patrimonium - Herremans, Valerie (Norbertijnen aan de Schelde. 900 jaar Sint-Michielsabdij in Antwerpen, 2024)

Gegeerde grond aan de Schelde. Stads- en Scheldeversterkingen op het domein van de Sint-Michielsabdij - Minsaer, Karen (Norbertijnen aan de Schelde. 900 jaar Sint-Michielsabdij in Antwerpen, 2024)

Het Antwerpse Sint-Michielskapittel en de oprichting van het Onze-Lieve-Vrouwkapittel (1124) - Janssens, Herman (Levende stenen. De kathedraal van Antwerpen. Biografie, 2024)

Het Antwerpse Sint-Michielskapittel en de oprichting van het Onze-Lieve-Vrouwkapittel (1124) - Janssens, Herman (Levende stenen. De kathedraal van Antwerpen. Biografie, 2024)

Inter Præmonstratenses et Cistercienses, à propos de deux actes de confraternité (1142 et 1153/54) - Chauvin, Benoît; Janssens, Herman (Analecta Praemonstratensia, 2024)
Keywords: Tekstuitgave

L’abbaye d’Heylissem - Janssens, Herman (Bona Spes, 2024)

Pracht en praal aan de Scheldekaaien. Archeologisch onderzoek van de Sint-Michielsabdij - Schryvers, Anne (Norbertijnen aan de Schelde. 900 jaar Sint-Michielsabdij in Antwerpen, 2024)

Bonne-Espérance: artistieke en intellectuele parel van premonstratenzer Henegouwen. Historisch overzicht - Appelmans, Janick (De abdij van Bonne-Espérance en de norbertijnen in Henegouwen en Artois vooral in de 17de eeuw, 2023)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1 B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

État actuel des recherches sur les statuts de l’Ordre de Prémontré aux XIIe et XIIIe siècles - Janssens, Herman (A Cathedral of Constitutional Law. Essays on the Earliest Constitutions of the Order of Preachers. With an English Translation of Fr Antoninus H. Thomas’s 1965 Study, 2023)

L’abbaye de Bonne-Espérance, un joyau architectural en Hainaut - Servais, Maurice (De abdij van Bonne-Espérance en de norbertijnen in Henegouwen en Artois vooral in de 17de eeuw, 2023)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1 B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

“Comme la foudre”, 900 ans d’histoire des prémontrés et des prémontrées. Présentation de l’exposition et du catalogue au Musée Parcum (Louvain, Abbaye de Parc, 3 mai-28 août 2021 - Appelmans, Janick; Janssens, Herman (Prémontré fête ses 900 ans: 1121-2021, 2022)

De Tongerlose abdij en haar beheer over de kapellen van Allier (Emblem) en Oevel - Van den Branden, Walter (Norbertijnse Lievevrouwen, 2022)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1 B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Lievevrouwen in de vroegmoderne tijd. Een algemene inleiding - Put, Eddy (Norbertijnse Lievevrouwen, 2022)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1 B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Norbertijnse Lievevrouwen - Janssens, Herman (Norbertijnse Lievevrouwen, 2022)
Dit is een aanzet tot repertorium. Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1 B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Tongerlo en de implementatie van het Concilie van Trente in onze streken - Perneel, Anneleen (Norbertijnse Lievevrouwen, 2022)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1 B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Waar men gaat langs Brabantse wegen, komt men premonstratenzer erfgoed tegen: kloosters en hun erfgoed, bronnen en literatuur - Appelmans, Janick; Janssens, Herman (Eigen Schoon en De Brabander, 2022)

Als de Bliksem. Norberts biografie met glasramen - Janssens, Herman (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Bedevaarten, processies en relieken. Heiligenverering bij premonstratenzers en premonstratenzerinnen - Appelmans, Janick (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Bronnen van inspiratie - Caspers, Charles M.A. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Buitenheren in de parochiezielzorg. Witte versus zwarte pastoors - Put, Eddy; Van Osta, Jozef (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Cultuur en mecenaat - Appelmans, Janick (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

De eerste zusters van Berne - Sanders, Jan G.M. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

De expansie en aanwezigheid van de premonstratenzers in de Friese landen tot 1600 - Mol, J.A.(Hans) (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

De herdenking van de doden van de twaalfde tot de achttiende eeuw - Van de Perre, Dirk (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

De norbertijnse beiaardcultuur - Rombouts, Luc (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

De Orde van Prémontré - Janssens, Herman (Averbode, 2021)

De Orde van Prémontré - Janssens, Herman (Averbode, 2021)

De woonst van de premonstratenzer pastoor, uitvalsbasis voor de nabije parochiezorg - Van Lani, Stefan (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Een Europees netwerk met middeleeuwse roots - Appelmans, Janick (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Een masterplan van Hugo van Fosses? - Janssens, Herman (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Een van hart en een van ziel. Het ideaal van de vita apostolica in de premonstratenzer spiritualiteit - Noël, Filip (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Ego fr(ater) heinric(us) eccl(esi)e in bona spe […] hec uolumnia manu (et) calamo scripsi. De Bijbel van Bonne-Espérance uit 1135 - Macarenko, Aleuna (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Filip van Harvengt, tweede abt van Bonne-Espérance - Wouters, Jozef (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Geleerde norbertijnen - Bijsterveld, A.J.A. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Het graafschap Vlaanderen, exemplarisch voor de premonstratenzer kloosterstichtingen in de middeleeuwen? - Appelmans, Janick; Meijns, Brigitte L.I. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Het kaartboek van de abdij van Averbode. Beheer en prestige - Carnier, Marc (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Het kaartboek van de Ninoofse abdij (1641-1654) door landmeter Philips de Dijn - Vande Winkel, Georges (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Het Missaal van de Sint-Michielsabdij van Antwerpen of het Missaal van Berchem (ca. 1140-1150) - Watteeuw, Lieve (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Het Missaal van Park (Oxford, Wadham College, Ms. A.14.12). Een liturgisch boek in opdracht van Ambroos van Engelen, abt van Park - Kügle, Karl (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

In het spoor van Norbert van Gennep Christus navolgen. Een levensideaal in dienst van God en van de Kerk - Ardura, Bernard; Janssens, Herman (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Met eydel handen aanveert men geene winninghe. Landbouw, economie en landschap - Van Lani, Stefan (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Op zoek naar de verborgen schat in het Antifonarium Tsgrooten - Bleisch, Nicholas; Drummond, Henry (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Orgelbouwkunst als splendor cultus - Van Osta, Jozef (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Overzicht van parochies van de norbertijnen in België en Nederland - Janssens, Herman (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Scriptus est liber iste in honore Sanctae Mariae in Parcho. De Parkbijbel uit 1148 - Macarenko, Aleuna (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Super omnes clericos Frisie sui temporis peritus. Een geleerde norbertijn op reis door middeleeuws Europa - Boer, Dick E.H. de (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Wetenschap en onderwijs - Appelmans, Janick; Leinsle, Ulrich G. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Zingende zusters. De liturgische gezangen van de norbertinessen - Drèze, Céline (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

De kracht van de regel. Het ontstaan, de spiritualiteit en de doorwerking van Augustinus’ Praeceptum - Geest, Paul van (750 jaar Sint-Catharinadal. Huis van God en Huis van Mensen, 2020)

Hugo van Fosses als kanunnik in Fosses-la-Ville en Cambrai (1087/95-1121/23). Bijdrage tot de ontstaansgeschiedenis van de Orde van Prémontré [III] - Van Mingroot, Erik; Janssens, Herman (Analecta Praemonstratensia, 2020)

Norbert en de norbertinessen in zijn Orde, tot circa 1300 - Janssens, Herman (750 jaar Sint-Catharinadal. Huis van God en Huis van Mensen, 2020)

Portretten van proosten en zusters - Hest, Joost van (750 jaar Sint-Catharinadal. Huis van God en Huis van Mensen, 2020)

Sint-Catharinadal in het hertogdom Brabant 1271-1625 - Sanders, Jan G.M. (750 jaar Sint-Catharinadal. Huis van God en Huis van Mensen, 2020)

De molens van de abdij van Grimbergen - Janssens, Herman (Abdijmolens. Natuurkracht ten dienste van norbertijnen en norbertinessen, 2019)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

De stichting van de Abdij van Averbode vanuit de bewaarde oorkonden (1133-1139) - Janssens, Herman (Premonstratenzers en premonstratenzerinnen in Brabant, 2019)

Eigen kenmerken van abdijmolens - Janssens, Herman (Abdijmolens. Natuurkracht ten dienste van norbertijnen en norbertinessen, 2019)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Gejaagd door de wind. Premonstratenzers en windmolens in de Lage Landen - Van den Branden, Walter (Abdijmolens. Natuurkracht ten dienste van norbertijnen en norbertinessen, 2019)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Molenpatrimonium norbertijnenabdijen BENELUX - Janssens, Herman (Abdijmolens. Natuurkracht ten dienste van norbertijnen en norbertinessen, 2019)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Staalkaart van het molenpatrimonium van Norbertijnen en Norbertinessen in België en Nederland - Verpaalen, John (Abdijmolens. Natuurkracht ten dienste van norbertijnen en norbertinessen, 2019)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

De abdij van Floreffe waar de stenen en de dakkappen de weg wijzen naar de middeleeuwen - Doperé, Frans (Stenen voor mensen, marmer voor God. Materialen op de rots van Floreffe, 2018)

De rots van Floreffe en de bouwstenen van de abdij - De Ceukelaire, Marleen (Stenen voor mensen, marmer voor God. Materialen op de rots van Floreffe, 2018)

Floreffe sur le chemin de saint Norbert - Lombet, Jean (Stenen voor mensen, marmer voor God. Materialen op de rots van Floreffe, 2018)
Met Nederlandse vertaling

Aspecten en ontwikkeling van het bierbedrijf in Brabant sedert de volle middeleeuwen tot het einde van de 18de eeuw - Aerts, Erik (Bier brouwen in Brabant tot aan de Franse tijd in het bijzonder in de norbertijnenabdijen, 2017)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Bij de publicatie van Kaarten van de abdij Ninove (1616-1781) - Janssens, Herman (Analecta Praemonstratensia, 2017)

Brouwen van bier door de abdij van Averbode - Janssens, Herman (Bier brouwen in Brabant tot aan de Franse tijd in het bijzonder in de norbertijnenabdijen, 2017)

De Abdij van Averbode. Een verhaal van steen en marmer - De Ceukelaire, Marleen; Doperé, Frans; Dreesen, Roland; Dusar, Michiel; Janssens, Herman; Tourneur, FRancis (Norbertijnenabdij Averbode, 2017)

Parkbier - Magnus, Kristiaan (Bier brouwen in Brabant tot aan de Franse tijd in het bijzonder in de norbertijnenabdijen, 2017)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Ninove, een Vlaamse premonstratenzer abdij op de grens van Brabant en op het breukvlak van stad en plateland - Vande Winkel, Georges (De premonstratenzer Abdijkerk van Ninove. Barokke pracht in luister hersteld, 2016)

Het klooster Keijserbosch in het Land van Horn - Kuijpers, Jo (Zusterkloosters in de Premonstratenzer Orde, 2015)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Het Norbertinessenklooster Sint-Gerlach te Houthem. 1200-1800 - Bosmans, Jac (Zusterkloosters in de Premonstratenzer Orde, 2015)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Het voormalige Norbertinessenklooster van Gempe (’s Hertogeneiland) in Sint-Joris-Winge - Van Lani, Stefan (Zusterkloosters in de Premonstratenzer Orde, 2015)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Neuere Forschungen zur Entstehung und Entwicklung der Frauengemeinschaften im Prämonstratenserorden - Ehlers-Kisseler, Ingrid (Zusterkloosters in de Premonstratenzer Orde, 2015)
Met een Nederlandstalige samenvatting Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

De Sint-Michielsabdij en de Antwerpenaren. Geschiedenis van een bewogen relatie - Marinus, Marie Juliette (Getuigenissen van een groots verleden. Materiële sporen van de Antwerpse Sint-Michielsabdij, 2014)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Norbertijner pastorijen in de Kempen, van pastorijen tot particuliere buitenplaatsen - Bijnen, Jasper (Getuigenissen van een groots verleden. Materiële sporen van de Antwerpse Sint-Michielsabdij, 2014)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Beaurepart - Janssens, Herman (Invloed van Waalse norbertijnenabdijen in Limburg: Beaurepart en Floreffe, 2013)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

De abdij van Floreffe (1121-1796). Beknopte situatieschets - Janssens, Herman (Invloed van Waalse norbertijnenabdijen in Limburg: Beaurepart en Floreffe, 2013)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

De invloed van de abdij van Floreffe in Houthalen en Overpelt - Hendriks, Giel (Invloed van Waalse norbertijnenabdijen in Limburg: Beaurepart en Floreffe, 2013)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

De norbertijnen in Rekem: verdwenen maar niet vergeten - Maesen, Mathieu (Invloed van Waalse norbertijnenabdijen in Limburg: Beaurepart en Floreffe, 2013)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

De politieke context van het premonstratenzer Iter Italicum: de Romereizen van Diederik van Tuldel (°1419-†1494) - Appelmans, Janick (Reizen in woelige tijden, 2012)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

In het voetspoor van Emo. De reis van een premonstratenzer proost naar Rome in 1211-1212 - Boer, Dick E.H. de (Reizen in woelige tijden, 2012)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

De verluchting van het Antifonarium Tsgrooten. De verspreiding van de Gents-Brugse stijl in Brabant omstreeks 1520 - Watteeuw, Lieve (Premonstratenzer gregoriaans in de Nederlanden: Liturgische handschriften (13de-16de eeuw), 2011)
63p. geen ISBN Besteladres: Herman Janssens, Abdij 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Hymns in the Tsgrooten Antiphoner - Long, Sarah Ann (Premonstratenzer gregoriaans in de Nederlanden: Liturgische handschriften (13de-16de eeuw), 2011)
63p. geen ISBN Besteladres: Herman Janssens, Abdij 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Liturgische handschriften met muzieknotatie in de premonstratenzer abdijen Grimbergen, Tongerlo, Park en Averbode: wat is voorhanden en welke zijn premonstratenzer handschriften? - Behrendt, Inga (Premonstratenzer gregoriaans in de Nederlanden: Liturgische handschriften (13de-16de eeuw), 2011)
63p. geen ISBN Besteladres: Herman Janssens, Abdij 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Musicologische verkenning vanuit het Antifonarium Tsgrooten (1522) - Mannaerts, Pieter (Premonstratenzer gregoriaans in de Nederlanden: Liturgische handschriften (13de-16de eeuw), 2011)
63p. geen ISBN Besteladres: Herman Janssens, Abdij 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Typologie van de bronnen voor de liturgische vieringen in de Orde van Prémontré: een beknopt historisch overzicht - Monsieur, Christophe (Premonstratenzer gregoriaans in de Nederlanden: Liturgische handschriften (13de-16de eeuw), 2011)
63p. geen ISBN Besteladres: Herman Janssens, Abdij 1, B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

De norbertijnenabdij van Park-Heverlee en haar netwerk van pastorieën - Van Lani, Stefan (Norbertijnse pastorieën in het hertogdom Brabant, 2010)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

De la fondation du monastère par les augustins de Sept-Fontaines en 1413 à sa suppression lors de la Révolution française - Janssens, Herman (Le miracle du Saint Sang: Bois-Seigneur-Isaac 1405-2005. Actes du colloque organisé au prieuré des Prémontrés de Bois-Seigneur-Isaac (Belgique, Brabant wallon) les 13 et 14 mai 2005, 2009)

De stad Deventer waarin de Bergkerk floreerde. De Gouden Eeuw van Deventer - Hogenstein, Clemens M. (Internationale netwerken in een periode van transformatie, 2009)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Den heylighen Sant al in Brabant. Wezemaal, Europees centrum van de Sint-Jobsdevotie in de 15de en 16de eeuw - Minnen, Bart (Internationale netwerken in een periode van transformatie, 2009)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Een Friese kanunnik op het breukvlak van twee tijdperken: Sibrandus Leo, ca. 1528-1583 - Lambooij, Herman Th. M. (Internationale netwerken in een periode van transformatie, 2009)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Het ontstaan van de abdij van Averbode - Janssens, Herman (Mededelingenblad van “Heemkring Averbode” - Scherpenheuvel-Zichem, 2009)

Varlar und sein Priorat Deventer - Frese, Werner (Internationale netwerken in een periode van transformatie, 2009)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Als parels in het goud. Enkele kunsthistorische hoogtepunten uit het kunstpatrimonium van de Brabantse witheren - Veldman, Petra (Kunst en handschriftenbezit van de norbertijnenabdijen, 2008)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

De middeleeuwse handschriften in de abdij van Berne en de website Medieval Manuscripts in Dutch Collections - Raaphorst, Myriam (Kunst en handschriftenbezit van de norbertijnenabdijen, 2008)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Kloosters op de Kunstberg. Handschriften uit de abdijen van Park en Tongerlo in de Koninklijke Bibliotheek van België - Kelders, Ann (Kunst en handschriftenbezit van de norbertijnenabdijen, 2008)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Netwerken Premonstratenzergeschiedenis - Janssens, Herman (Averbode, 2008)

Religieuze vrouwen met daadkracht en volharding. Het norbertinessenklooster Sint-Catharinadal in de zeventiende en achttiende eeuw - Sponselee-de-Meester, M.T.A.R. (De strijd om te overleven, 2007)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

De gregoriaanse hervormingsbeweging - Janssens, Herman (De Abdij van Middelburg, 2006)

Gebruik en functie van memorieboeken. Met voorbeelden uit norbertijnenkloosters - Bueren, Truus van (Memorievieringen bij Norbertijnen, 2006)

Het Ninoofse kapittelboek - Van de Perre, Dirk (Memorievieringen bij Norbertijnen, 2006)

'Pro animabus nostris et antecessorum nostrorum in elemosinam'. Memorieviering in de middeleeuwse norbertijnenabdij van Drongen (tot ca. 1580) - Trio, Paul (Memorievieringen bij Norbertijnen, 2006)

De komst van de norbertijnen in de plattelandsparochies van de dekenijen Leuven en Zoutleeuw (Belgisch Oost-Brabant), ca. 1140-1300 - Minnen, Bart (Norbertijnen en Zielzorg, 2005)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Een pastoraal offensief in Antwerpen. Norbertus, de volgelingen van Tanchelm en de stichting van het Sint-Michielsklooster in 1124 - Moolenbroek, J.J. van (Norbertijnen en Zielzorg, 2005)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Een premonstratenzer landschap in Friesland: het ‘imperium’ van Lidlum en Monnikebajum ruimtelijk gezien - Mol, J.A.(Hans) (Norbertijner Abdij-economie en Landschap, 2004)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Norbertijnen en Norbertinessen: turf en landschap - Leenders, K.A.H.W. (Norbertijner Abdij-economie en Landschap, 2004)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Norbertijner abdijen en landschap in de Nederlanden, 12de-16de eeuw: eenheid of verscheidenheid? - Bavel, Bas J.P. van (Norbertijner Abdij-economie en Landschap, 2004)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Qui est le fondateur d’une abbaye? - Janssens, Herman (Actes officiels du 29e colloque du Centre d’Etudes et de Recherches Prémontrées. Zdar -2003. Bohème-Moravie, 2004)

De premonstratenzerorde in het oude hertogdom Brabant - Janssens, Herman (Aspecten van de kerkelijke geschiedenis van het hertogdom Brabant, 2002)

Hospitalitas - Gastenverzorging of ziekenzorg? - Winter, Johanna Maria van (Hospitalitas en de aanwezigheid van leken in de middeleeuwse premonstratenzer kloosters, 2002)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Koningsveld en het Gasthuis van Delft - Verhoeven, Gerrit (Hospitalitas en de aanwezigheid van leken in de middeleeuwse premonstratenzer kloosters, 2002)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Laien im Kloster und seinem Umfeld im Mittelater - Krings, Bruno (Hospitalitas en de aanwezigheid van leken in de middeleeuwse premonstratenzer kloosters, 2002)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Abt Diederik van Tuldel (°1419-†1494): een canonist in theorie en praktijk - Appelmans, Janick (Norbertijnen en wetenschap, 2001)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Negen eeuwen norbertijnen en wetenschap in de Nederlanden. Een inleiding - Janssens, Herman (Norbertijnen en wetenschap, 2001)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Witheren op de universiteit: het intellectuele profiel van de norbertijner pastoors in Noord-Brabant in de vijftiende en zestiende eeuw - Bijsterveld, A.J.A. (Norbertijnen en wetenschap, 2001)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

De materiële grondslagen van de Premonstratenzer kloosters in Westlauwers Friesland - Mol, J.A.(Hans) (Norbertijnen in Westlauwers Friesland, 2000)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

De Premonstratenzer kloosters en de Friese adelswereld - Noomen, Paul N. (Norbertijnen in Westlauwers Friesland, 2000)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Woordenlijst betreffende de orde van Prémontré - Van Dyck, Leo Cyriel; Janssens, Herman (Instrumenta Praemonstratensia, 2000)

De stichtingsoorkonden van de abdij van Averbode (1133-1139), gevolgd door enkele verdachte oorkonden uit de twaalfde eeuw - Janssens, Herman (Analecta Praemonstratensia, 1990)