Uit Luikse bron vernomen - Coenen, Jean (Opera Omnia. III. Een verzameling historische en heemkundige opstellen, 2005)
In dit artikel schenkt de auteur aandacht aan de relatie tussen het Sint-Lambertuskapittel van Luik en Neeritter. De gegevens in zijn bijdrage zijn grotendeels afkomstig uit middeleeuwse bronnen, die zich bevinden in het archief van het Sint-Lambertuskapittel. Daaronder een unieke bron, te weten een goederenlijst uit 1280 met 111 namen van personen uit Neeritter en 30 uit Heel. Verder worden in die lijst ook een aantal namen van hoeven in Neeritter opgesomd. Het artikel is onder meer verlucht met 18de eeuws kaartmateriaal.

Zegels in het archief van de abdij Thorn - Venner, G.H.A. (Opera Omnia. III. Een verzameling historische en heemkundige opstellen, 2005)