Het middeleeuwse kastelenlandschap van het Oversticht. De ontwikkeling van bisschoppelijke burchten, adellijke huizen en versterkingen in relatie tot het landschap en de samenleving van Noordoost-Nederland tussen 1050 en 1450 - Spiekhout, Diana (Matrijs, 2020)
Dissertatie Rijksuniversiteit Groningen 2020