Gesneden, gestript, gekoesterd. Een zestiende-eeuws Mechels huisaltaar uit het voormalige Bredase kapucijnenklooster - Alebeek, Floris van (Jaarboek De Oranjeboom, 2023)
Sinds 2013 is het Noordbrabants Museum in het bezit van een eikenhouten huisaltaar afkomstig van de kapucijnen in Breda. Op het altaar een albasten reliëf van de kruisiging. Het altaar is waarschijnlijk afkomstig uit Mechelen en gemaakt derde kwart zestiende eeuw. Het altaar is nog helemaal intact, maar de polychromie (beschildering) is verwijderd. Vanaf 1926 staat het altaar in het huismuseum van de Bredase kapucijnen