La chancellerie pontificale et les centres ecclésiastiques de rédaction des chartes dans les anciens Pays-Bas méridionaux du XIe au XIIIe siècle - Hemptinne, Thérèse de; Prevenier, Walter (Intuitu fidelis servitii sui. Diplomatics and Literacy, Gender and Politics in the Medieval Low Countries. Selected Essays, 2013)

Zin en nut van het diplomatisch onderzoek in de 21e eeuw - Prevenier, Walter (Handelingen van de Koninklijke Commissie voor Geschiedenis, 2010)

De obstakels bij het onderzoek naar de vroegste leenhoven. Nieuwe visies op het ontstaan en de ontwikkeling van de Vlaamse grafelijke leenhoven (1000-1300) - Heirbout, Dirk (De Vlaamse instellingen tijdens het Ancien Régime. Recent onderzoek in nieuw perspectief, 1999)

On the social position of Jews and Lombards in the towns of the Low Countries and neighbouring German territories during the late Middle Ages - Schaïk, Remi van (Hart en marge in de laat-middeleeuwse stedelijke maatschappij. Handelingen van het colloquium te Gent (22-23 augustus 1996), 1997)

Thesaurus Diplomaticus - Tombeur, Paul; Prevenier, Walter; Demonty, Philippe; Laviolette, Marie-Paul (Brepols, 1997)
Met analyses van 12.800 akten, de integrale tekst van 6.000 documenten en een iconografische documentatie van 2.400 originelen

Toneel in de stad. Op zoek naar culturele uitingsvormen van stedelijk bewustzijn in de Noordelijke Nederlanden - Nijsten, Gerard J.M. (Hart en marge in de laat-middeleeuwse stedelijke maatschappij. Handelingen van het colloquium te Gent (22-23 augustus 1996), 1997)

Entry into convents and the position on the marriage market of noble women in the late middle ages - Koch, Esther M.F. (Marriage and social mobility in the late Middle Ages. Mariage et mobilité sociale au bas Moyen Âge. Handelingen van het colloquium gehouden te Gent op 18 april 1988, 1992)

Entry into convents and the position on the marriage market of noble women in the late middle ages - Koch, Esther M.F. (Marriage and social mobility in the late Middle Ages. Mariage et mobilité sociale au bas Moyen Âge. Handelingen van het colloquium gehouden te Gent op 18 april 1988, 1989)