Oorsprong en vroege geschiedenis - Dumolyn, Jan; Declercq, G.; Meijns, Brigitte L.I.; Hillewaert, Bieke; Hollevoet, Yann; Ryckaert, Marc; De Clercq, Wim (Brugge. Een middeleeuwse metropool. 850-1550, 2019)
Verschillende onderdelen zijn van belang voor de religieuze instellingen, in het bijzonder ‘De bouw van een grafelijke versterking (negende-tiende eeuw)’ (p. 29-33) en ‘Een commerciële nederzetting uit de Karolingische tijd?’ (p. 33-39).

Archeologisch onderzoek ten zuidoosten van de Sint-Pietersbandenkerk te Torhout W.-Vl.) - Huyghe, Jan; Hillewaert, Bieke (Archaeologia mediaevalis, 2011)