Als patronaatsheer de grote baas van kerkelijk Ieper. De reguliere kanunniken van de Sint-Maartenskerk (1102-1561) - Hosten, Jan (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Cisterciënzerzusters een kwarteeuw in Zillebeke. De abdij van Hemelsdale (1271-1295) - Lazoore, Stefaan (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Dag en nacht met de dienst van God bezig. Het augustijnenklooster in Ieper (1261-1796) - Masure, Daniël (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

De eerste, de tweede en de derde orde. De grauwbroeders (1405-1590) en grauwzusters (1409-1796) in Ieper - Hosten, Jan (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

De Vrouwebroeders en hun leven in afzondering. De geschoeide karmelieten in Ieper (1265-1796) - D'haene, Pieter (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Een woelige relatie met de Ieperlingen. De tempeliers in Ieper (ca. 1127-1308) - Hosten, Jan (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Gekozen voor de regel van Urbanus. De rijke klaren in Ieper (1259-1783) - Breyne, Jan (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Het Heilig Bloed in Voormezele sinds 1152. Van proosdij (1068/1069) naar abdij (1667/1794) van Voormezele - D'haene, Pieter (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Het kloosterwezen in historische vogelvlucht. Ontstaan en ontwikkeling van een rijke en diverse vorm van kloostercultuur als bedding voor het Ieperse kloosterwezen - Trio, Paul (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Hoeders van het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Tuine. De minderbroeders of recolletten in Ieper (1249-1797) - Lazoore, Stefaan (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Kijkvenster op het klooster van de minderbroeders(-recolletten) - De Gryse, Janiek; Eggermont, Shari (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Onder de bescherming van Godfried van Bouillon. De hospitaalridders of de orde van Malta in Ieper (ca. 1188-ca. 1798) - Hosten, Jan (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Pendelend tussen klooster en wereld. De Zwartzusters-Augustinessen in Ieper (1402-) - Declercq, Alexander; Lazoore, Stefaan (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Prediken tegen de ketterijen. Het dominicanenklooster in Ieper (1268-1797) - Lazoore, Stefaan (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

Vluchthuizen binnen de stad. Refuges in Ieper - Hosten, Jan (Om Gods wil. Duizend jaar kloosterleven in Ieper, 2021)

De tempeliers in de Lage Landen - Hosten, Jan (Horizon, 2020)
De inhoud is veel breder dan de titel laat vermoeden: de eerste 300p. brengen de geschiedenis van de tempeliers (uiteraard de klemtoon op hun aanwezigheid in het Nabije Oosten) met bijzondere aandacht voor de inbreng uit Vlaanderen (en bij uitbreiding de Lage Landen). De volgende 100p. beschrijven het tempelierspatrimonium en de belangrijkste tempeliers in de Lage Landen.

De tempeliers. De tempelorde tijdens de kruistochten en in de Lage Landen - Hosten, Jan (Pearson Education Benelux, 2006)

De Tempeliers van Ieper - Hosten, Jan (Iepers Kwartier, 2001)