Lezingenreeks 'Pratiques médiévales de l’écrit' van de Universiteit van Namen

De helft van de seminarielezingen van het studiecentrum Pratiques médiévales de l’écrit van de Universiteit van Namen zijn gewijd aan religieuze instellingen uit de Nederlanden.

De lezingen worden gehouden in het voorjaar en vinden plaats tussen 16:15 en 18:15 in het seminarielokaal geschiedenis (lokaal L34, Séminaire d’Histoire) van de Faculté de Philosophie et Lettres van de Université de Namur, 61, rue de Bruxelles, 5000 Namur. De toegang is gratis.

Het gaat om de volgende lezingen:
Donderdag 28 maart 2019: Dominique Barthélemy (Université Paris-IV) en Nicolas Ruffini-Ronzani (Université de Versailles – Saint-Quentin-en-Yvelines), Nouvelles recherches sur les paix diocésaines du royaume capétien

Woensdag 24 april 2019: Georges Declercq (Vrije Universiteit Brussel), Sicut erat in principio et nunc et semper: un message caché dans le Liber traditionum de Saint-Pierre de Gand?

Woensdag 8 mei 2019: Lucien Reynhout (Koniklijke Bibliotheek van België), La bibliothèque médiévale de Gembloux, un puzzle historique : approche méthodologique

Voor info en aanmelding: etienne.renard@unamur.be
Het volledige programma leest u op http://www.prame.be/seminaire