Call for Papers voor twee studiedagen over funeraire poëzie

De UCLouvain en de Université de Poitiers organiseren twee keer twee studiedagen over funeraire poëzie. Titel van de studiedagen is His verbis exprime luctum. Supports, style et usages de la poésie funéraire (IXe-XIIev siècles).

De eerste twee studiedagen vinden plaats in Poitiers op 26 en 27 september 2024, de tweede in Louvain-la-Neuve op 28 en 29 november 2024. De call for papers en alle praktische informatie leest u in het document hieronder.

Na elke presentaties van 40 minuten is er 20 minuten ruimte voor vragen en debat. Ook zijn er sessies in een rondetafelformaat: jonge onderzoekers zullen in 20 minuten casestudies presenteren. Dankzij een hybride format kunnen alle sessies, indien nodig, op afstand worden gevolgd.

Voorstellen voor casestudies (maximaal 500 woorden) moeten vóór 1 mei 2024 in het Frans of Engels worden verzonden naar eleonore.venturelli@uclouvain.be. Vervoer, accommodatie en maaltijden voor de sprekers van die dag worden vergoed. De communicatietaal wordt samen met het organisatiecomité gekozen.