Lezing van Florence Close over Anselmus van Luik

Op donderdag 7 maart geeft Florence Close in Luik een lezing getiteld 'Les Gesta episcoporum du chanoine Anselme de Liège (ca 1056)'.

Als onderdeel van de lezingenreeks Un livre, un histoire, stelt mediëviste Florence Close (UR Transitions) de Gesta van kanunnik Anselmus van Luik (ca. 1056) voor. De Luikse universiteitsbibliotheek van Luik bewaart verschillende handschriften van dit werk, waaronder één uit de 13e eeuw (https://hdl.handle.net/2268.1/3277). Deze lezing zal voor prof. Close een gelegenheid zijn om terug te keren naar de bredere kwestie van de Luikse historiografie in de 10de en 11de eeuw.

De lezingenreeks Un livre, un histoire, georganiseerd door de Luikse universiteitsbibliotheek en het Institut de la décision publique, heeft tot doel elk jaar het geschreven erfgoed van de Universiteit van Luik bredere bekendheid te geven. Tijdens het academiejaar 2023-2024 worden drie werken uitgebreid behandeld.

De lezing vindt plaats op donderdag 7 maart 2024, van 17.30 uur tot 19.00 uur, in de Presses Universitaires de Liège (Opéra).

Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, is reserveren verplicht (geoffrey.grandjean@uliege.be).